Начало - Любомир Бояджиев
Автори в Дивино

Любомир Бояджиев, редактор “Новини” и “Ресторанти” в сайта, той е отговорен за актуалното съдържание на DiVino и селекцията от заведения.

В търсене на перфектната комбинация

Винаги щом заговорим за коктейли, се потапяме в един необятен свят на вкусове и аромати, който отключва много деликатни части от въображението ни. И именно коктейлите са една от най-естествените асоциации за блажено прекарване на свободното време,

Albert Bichot – история за силата на семейната традиция

Отново е лято, отново сме на "бяла вълна" и отново е време да си припомним за чудесните шардонета на Бургундия!

Чудесата на Вила Юстина

Мога да кажа, че имах представа за вината на Вила Юстина, но не бях посещавал самата изба. Когато го направих, си дадох сметка, че съвсем не става дума просто за вината на един от многообещаващите български производители. Останах наистина впечатлен от мащабите и методичността на работата във Вила Юстина.

Италианският ресторант Osteria Francescana е най-добрият в света за 2016!

На церемония в Ню Йорк беше обявена традиционната класация на британското списание Restaurant - The World's 50 Best Restaurants.

Арманяк - кехлибарената напитка на гасконците

Традицията повелява всеки да хвали своя продукт, независимо какъв е, и да използва най-различни определения, започващи с най-... Когато говорим за френско бренди, нещата изглеждат по-различно. Всички са съгласни, че най-известното бренди в света е конякът и също така никой не о?

София отново е столица на уискито!

За четвърти пореден път София се превърна в столица на уискито! Sofia Event Center в Paradise Mall отново е домакин на Уиски Фест София 2015. Празникът беше официално открит в петък, в присъствието на трима посланици – на Великобритания, САЩ

Положителни данни за глобалното производство на вино

Световното производство на вино отбелязва ръст от 2% през 2015 г. и достига 275,7 млн. хл., обяви Международната организация на виното и лозата (OIV) в доклад за прогнозните количества в края на годината.

Испания е световен шампион по сляпа дегустация

Третото издание на Световния шампионат по сляпа дегустация бе спечелено от отбора на Испания. Отборното състезание събра дегустатори от 20 страни в сърцето на един от най-прочутите винарски райони в света – ?

Малко познатите вина на Балканите са сред акцентите на DiVino.Taste 2015

Освен традиционната изложбена част с дегустации, петото издание на DiVino.Taste предлага интересна програма от майсторски класове. Водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти, както и чужди специалисти.

Италия измества Франция от първото място по производство на вино

Смяна на лидерството на световния винарски връх! Италия ще отнеме тази година мястото на Франция като най-голям производител на вино в света. Това съобщава Европейската комисия, която обобщава данните за реколта 2015. Докато в Италия производството тази година нараств?