Начало - Емил Коралов
Автори в Дивино

Емил Коралов, идеолог и издател на DiVino.bg и DiVino Magazine; издател на “Бакхус” от самото му създаване до 2007 година, основател на Vintage Club, конкурсите “Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal” и “Българско вино на годината”. Заклет ценител на виното, дегустатор с дългогодишен опит, в момента преди всичко се занимава с мениджмънта на проектите на Gourmet Publishing, част от което е и DiVino.bg. Организатор на форума на българското вино DiVino.Taste и един от учредителите на Българска Винена Академия. 

За Куско Кулинарно

В Перу обикновено се пътува заради стотиците исторически и природни забележителности, но, както ще ви убеди Емил Коралов, струва си да се разходите на 11 000 км и само заради кулинарията! 

Винени маршрути 2020

Винени маршрути 2020 или 12 нестандартни и винени дестинации, които биха вдъхновили всеки любител на виното и пътешествията.

Галиполи: по стъпките на турското вино

Емил Коралов по стъпките на турското вино из полуостров Галиполи.

Saint Rosaline, един от лидерите в Прованс

Château Sainte Roseline вече е сред лидерите в Прованс, които дърпат напред и нагоре цялата категория.

Miraval, един специфичен РОЗЕ феномен

Miraval и Château Miraval са един специфичен РОЗЕ феномен.

Прованс е голям и розето дебне отвсякъде

Прованс е голям и розета дебнат отвсякъде.

Next Best Thing, или Елена Брукс

Châteauneuf-du-Pape - една славна апелация!

През XІV век папата се мести. От Рим в Авиньон. Очевидно не завинаги, но цели 67 години Римокатолическата църква се ръководи оттам. Преместването е при папа Климент V. Той е французин, избран през 1305 и преместил управлението на Римокатолическата църква през 1309. За причините, който иска, може да се поразрови в интернет или в книгите.

Иво Върбанов за своята нова винена съдба

Иво Върбанов не е обичайният винар. Нито пък е обичайният ценител на вино, а това от самосебе си определя и факта, че не е обикновен музикант. Когато един запален поклонник на виното, който освен това е професионален и (не само според нас, а в международен план) великолепен изпълнител на пиано засади лозе, това го превръща в особен вид винар. Къде в това сложно уравнение се намира личността на Иво Върбанов, кои са нещата, които не знаехме за него, макар да го наричаме приятел, и дали успехът на първите му три вина е случаен, решихме да намерим отговора директно “от извора”.

Тоскана

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване.