Начало - Юлия Костадинова
Автори в Дивино

Юлия Костадинова, главен редактор на сайта DiVino, дегустатор с дългогодишен опит, член на редица международни дегустационни комисии. Редактор вино на сп. "Бакхус" от създаването му до 2009 г. Юлия е дегустатор със задълбочен поглед върху развитието на съвременния винен пазар. Съосновател на конкурса «Българско вино на годината» и основна движеща сила зад винения форум Divino Taste.

Швейцария приюти най-големия пътуващ конкурс за вино - Concours Mondial de Bruxelles

Швейцария е домакин на най-големия пътуващ конкурс за вино в света - Concours Mondial de Bruxelles.

По пътя на коприната, обратно до Китай

Виното е следващото голямо нещо в Китай. Юлия Костадинова беше на винен тур в Нинся...

Диво Пиво или разказ за това как всичко, което не ни убива, ни прави по-силни

Пивоварна 359 е името на малката бирена фабрика, която произвежда забележителното крафт пиво с марката Диво пиво. 

Кори Райън - една легенда на австралийското вино у нас*

На другия край на света има цял континент, който напоследък се превърна в една от най-важните винени дестинации. Австралия! Земя с магическа природна красота, усмихнати хора и изключителни вина. 

Американско уиски и уестърн? Очаквано добра комбинация!

Октомври за нас е много уиски месец! По това време както всяка година се провежда вече утвърдения Whiskey Fest Sofia.

50 (без едно) български розета

По това време на годината розето е наистина навсякъде! Това най-лятно сред всички летни вина сякаш прелива от ентусиазъм, пръски солена вода, слънчеви очила и усмивки.

Карел Рьоел от Бял Щърк - един летящ холандски пивовар в България

Бял Щърк е сред първите крафт бири у нас (а всъщност е едва на 5 годинки!), вече станала известна с доброто си качество и с това, че е “дете на няколко “бащи”. Марката първоначално е собственост на Пивоварна 359 (познавате ги като производителите на Диво пиво), а в последствие - на Рори Милър (бирена работилница за крафт бира "Ах!").

В Сакар като в Напа вали

Едно пътуване из избите в Източните Родопи и Сакар, които ние обобщено наричаме региона Сакар, ни накара да повярваме силно в бъдещето на българското вино. Затова ако сте позагубили надежда и нерадостни мисли са ви налегнали за бъдещето на Родината, идете на винен туризъм в Сакар. Съвсем сериозно.

Ротердам - бира, сайдер и вино

Ротердам е абсолютно забележителен град. Невероятен, спиращ дъха, модерен и ...ами готин. Това е. Няма нужда да пиша цял материал, за да ви убеждавам, че е вярно, защото най-сигурният начин е да се убедите сами. Ще напиша за местата в него, за това кое си струва да видите, за сигурните опорни точки на туриста-гурман, както и разбира се за моя приятел Фред Нийхуйз, благодарение на когото открих града на два пъти и без когото Ротердам нямаше да бъде същият (поне за мен).

Румелия след 10 години

Ето как неусетно изминаxа десет години... Сякаш беше вчера, когато на моравата пред все още строящата се сграда в началото на Панагюрище “поляxме” новата тогава изба, собственост на семейство Костови.