Начало - Веселина Маринова
Автори в Дивино

Шеф Марио Сандовал и елементите на виното

Най-престижният форум за висша кухня в света Madrid Fusión приключи в самия край на януари в испанската столица с титаничен отзвук в света на гастрономията. Може би най-често използваните думи бяха устойчивост и креативност.

Джим Мъри за уиски религията

Наричат английският журналист Джим Мъри гуруто на уискито. Неговата Whisky Bible ежегодно дава приза Най-добро уиски на годината, а ревютата му са следени от целия уиски свят.

Медали и вкусни моменти от Вал Сени

В края на зимата, през последната седмица на март 2017, се проведе ежегодната Световна среща на Международния ски клуб на журналистите (SCIJ) във Вал Сени – френски алпийски курорт близо до италианската граница, в долината От Мориен, над град Модан. Участваха близо 170 журналисти от 28 страни.

Niko´las или нещо ново на ресторантьорския фронт

Винаги е интересно какви са механизмите зад създаването на един добър ресторант. Най-често силата на мечтите тласка хората да се захванат с тази определено тежка и заробваща работа. Когато разполагаш с пълната свободата да измисляш и създаваш своята кухня, когато имаш опита и смелостта да мотивираш цял екип, когато те подкрепя близък човек, тогава трудът, който за някои е робия, за теб става забавление и вдъхновение – и чисто и просто те прави щастлив. А и ресторантът става привлекателно място.

Бавните вина на Грузия

Ноа Гордън: "Ако бях по-млад, бих живял сред лозя."

Специално интервю за Gourmet Publishing с автора на Майсторът на вино

Рафаел Паласиос: "Вярвам, че във виното има душа"

Фамилното име на Рафаел е сред най-прочутите в испанския винен свят. Той е син на дон Хосе Паласиос Ремондо, основател на Бодегас Паласиос Ремондо в Риоха и брат на Алваро Паласиос, който, освен че управлява фамилната изба, има още две винарни – в Приорат и в Биерсо, и е вероятно най-обсъжданият в света испански енолог.