Начало - Веселина Маринова
Автори в Дивино

Tenuta Carretta на 555 години!

Пиемонтийското винарско имение на фамилията Миролио, Tenuta Carretta, празнува 555 години от създаването си! 

Вино и архитектура: Чувствата са взаимни

Светът отдавна се влюби във виното. Архитектите… и те се влюбиха във виното. А и винарите им отвърнаха със споделена любов.

Златно руно, с достойнството на добрия продукт

Вкусни кашкавали с орехи, боровинки и гъби, зряло овче сирене и родопска брънза. Това са само част от продуктите на ферма „Златно руно“. 

Бофор, реблошон и другите звезди от Савоя

Савойските Алпи са известни с осем великолепни сирена с апелации: бофор, абонданс, реблошон, шевротен, том де Бож, том де Савоа, ементал де Савоа и раклет. Дори само заради тях си заслужава едно пътуване из родните им долини. 

Една хубава чаша чай срещу всички злини

A nice cup of tea, или страстта на британците към чая и чаените ритуали през погледа на Джордж Оруел и други големи английски писатели. 

Джампаоло Гаярин: Сирената трябва да говорят

Интервю с Джампаоло Гаярин – един от най-уважаваните и утвърдени експерти по сирената в Италия и в света.

Шеф Марио Сандовал и елементите на виното

Най-престижният форум за висша кухня в света Madrid Fusión приключи в самия край на януари в испанската столица с титаничен отзвук в света на гастрономията. Може би най-често използваните думи бяха устойчивост и креативност.

Джим Мъри за уиски религията

Наричат английският журналист Джим Мъри гуруто на уискито. Неговата Whisky Bible ежегодно дава приза Най-добро уиски на годината, а ревютата му са следени от целия уиски свят.

Медали и вкусни моменти от Вал Сени

В края на зимата, през последната седмица на март 2017, се проведе ежегодната Световна среща на Международния ски клуб на журналистите (SCIJ) във Вал Сени – френски алпийски курорт близо до италианската граница, в долината От Мориен, над град Модан. Участваха близо 170 журналисти от 28 страни.

Niko´las или нещо ново на ресторантьорския фронт

Винаги е интересно какви са механизмите зад създаването на един добър ресторант. Най-често силата на мечтите тласка хората да се захванат с тази определено тежка и заробваща работа. Когато разполагаш с пълната свободата да измисляш и създаваш своята кухня, когато имаш опита и смелостта да мотивираш цял екип, когато те подкрепя близък човек, тогава трудът, който за някои е робия, за теб става забавление и вдъхновение – и чисто и просто те прави щастлив. А и ресторантът става привлекателно място.