Едно пътешествие из винено-кулинарния свят на Партеола в Сардиния - малък земеделски район северно от Каляри, столицата на острова.
Бароло, Барбареско и още от винената страна на Пиемонте през призмата на Тенута Карета - имението на Едоардо Миролио в Пиобези д'Алба.
Пиемонтийското винарско имение на фамилията Миролио, Tenuta Carretta, празнува 555 години от създаването си!
Светът отдавна се влюби във виното. Архитектите… и те се влюбиха във виното. А и винарите им отвърнаха със споделена любов.
Вкусни кашкавали с орехи, боровинки и гъби, зряло овче сирене и родопска брънза. Това са само част от продуктите на ферма „Златно руно“.
Савойските Алпи са известни с осем великолепни сирена с апелации: бофор, абонданс, реблошон, шевротен, том де Бож, том де Савоа, ементал де Савоа и раклет. Дори само заради тях си заслужава едно пътуване из родните им долини.
A nice cup of tea, или страстта на британците към чая и чаените ритуали през погледа на Джордж Оруел и други големи английски писатели.
Интервю с Джампаоло Гаярин – един от най-уважаваните и утвърдени експерти по сирената в Италия и в света.
Най-престижният форум за висша кухня в света Madrid Fusión приключи в самия край на януари в испанската столица с титаничен отзвук в света на гастрономията. Може би най-често използваните думи бяха устойчивост и креативност.
Наричат английският журналист Джим Мъри гуруто на уискито. Неговата Whisky Bible ежегодно дава приза Най-добро уиски на годината, а ревютата му са следени от целия уиски свят.
Slow Food призовава храната да бъде поставена на първо място в политиката. Вижте петицията до земеделските министри от Г-7.